czwartek, 24 listopada 2011

Sałatka z tuńczykiem i jabłkiem

Sałatka z tuńczykiem i jabłkiem jest najlepszym daniem, kiedy ssie nas w brzuchu, a nie mamy czasu na kuchenne ceregiele. Zrobienie jej to naprawdę 5 min. Wrzucamy do niej:
Liście szpinaku, lub sałatę
Tuńczyka z puszki (najlepiej w oleju ale dobrze odsączonego)
Szczypiorek posiekany drobno
Jabłko posiekane drobno
Oliwki (jeśli nie mam tych na wagę dodaję z puszki firmy Jolca - też są pyszne)
Kawałek posiekanego pora
Ocet winny (nie balsamiczny, bo jak mówią Włosi z Toskanii, balsamiczny zabija smak potraw swoją intensywnością)
Oliwa extra dziewica
Sól
i gotowe! i pyszne (możecie podać z ciepłymi grzankami z chleba)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się! Zachęcam gorąco :)