środa, 7 stycznia 2015

Sałatka z paluszków krabowych - upgrade

Dzisiaj wzbogacony przepis na sałatkę z paluszków krabowych!

Warto zawsze mieć w lodówce paluszki krabowe i puszkę ananasów. Tym sposobem niespodziewana kolacja ze znajomymi, albo wilczy głód po pracy nie będą nieprzyjemne, a zmienią się w smakowite doświadczenie.

Dwie małe paczki paluszków krabowych lub jedna duża
Puszka ananasów
Puszka kukurydzy
2 łyżki rodzynek
Tymianek
Sól
Majonez


Ananasy i paluszki krabowe kroimy na drobne kawałki/ chyba że macie puszkę ananasów rozdrobnionych - wtedy nie. Wrzucamy do salaterki i dodajemy odsączoną kukurydzę, rodzynki, szczyptę soli, łyżkę tymianku i dwie majonezu.

Jeśli chcemy żeby sałatka była lżejsza dodajmy drobno pokrojoną sałatę lodową, przekrojone na pół i wydrylowane winogrona (kiść) i zamiast części rodzynek - żurawinę. Taka sałatka będzie zarówno daniem - samym w sobie, jak również świetnym dodatkiem. Bon apetit!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się! Zachęcam gorąco :)