niedziela, 24 marca 2013

Sałatka z paluszków krabowych z ananasem

Jeśli nie macie czasu na kuchenne ceregiele, warto zawsze mieć w lodówce paluszki krabowe i puszkę ananasów. Tym sposobem niespodziewana kolacja ze znajomymi, albo wilczy głód po pracy nie będą nieprzyjemne, a zmienią się w smakowite doświadczenie.

Składniki
Dwie małe paczki paluszków karabowych lub jedna duża
Puszka ananasów
Puszka kukurydzy
Tymianek
Sól
Majonez


Ananasy i paluszki kroimy na drobne kawałki/ chyba że macie puszkę ananasów rozdrobniowych - wtedy nie. Wrzucamy do salaterki i dodajemy odsączoną kukurydzę, szczyptę soli, łyżkę tymianku i dwie majonezu. I gotowe! Mniaam..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypowiedz się! Zachęcam gorąco :)